Minden eredményes sportolónak van edzője!

Ki az a vállalkozót építő mentor? Mi az, hogy vállalkozást vezető mentorálás vagy edzés? Vállalkozás mentor?

Vállalkozók és vállalkozások pártfogójának, edzőjének és mentorának nevezem magam, mert egy könnyen és egyszerűen kivitelezhető stratégiai tervel dolgozom. Követhető ütemben, felkészülten és világos célokkal – meghatározott ütemben működőm-, viszont elárulom, hogy a munka nehezét neked, illetve a „csapatodnak” szükséges elvégeznie, amihez a feladatokat, a szakmai segítségnyújtást és az ellenőrzést biztosítom.

 

Projektként nézek a közös munkánkra, aminek célja és pontos határideje van, ahol mérni tudjuk, hogy elértük-e már a kitűzött célunkat.

 

Várható eredménye van, ami nagyságrendekkel kisebb stresszel, több szabadidővel, nagyobb bevétellel vagy felpezsdítő impulzussal jár, mint a vállalkozásfejlesztésre fordított befektetés.

Kikkel dolgozom?

Kihangsúlyozva, olyan kiemelkedő célokért dolgozó tudatos vállalkozókkal, akik az optimalizálható profitjuk mellett a szabadidejüket is akarják gyarapítani. Egy új vállalkozást terveznek, egy új üzleti lábat akarnak növeszteni, vagy áttervezéssel, javítással tehermentesíteni akarják magukat egy önjáró vállalkozás segítségével. A közös munkánk alatt üzleti és stratégiai tanácsokkal, ötletekkel segítelek, másrészt az üzleti céljaid eléréséhez szükséges lelki és érzelmi fejlődés elérésében leszek a támogatód. Együttérző figyelemmel és célzott kérdésekkel segítelek hozzá, hogy új szemmel lásd a vállalkozásod és a magánéleted egyes forró területeit.

Hogyan dolgozunk együtt?

Első lépésben felmérem, hogy hol tartasz a vállalkozásoddal és, hogy milyen problémákkal és kihívásokkal küzdesz. Ha frissen indulnál, először piacot kutatunk, termék vagy szolgáltatásfejlesztéssel kezdünk, átvilágítjuk a paradigmáidat és újraírjuk azokat, amik miatt még nem indultál el a korlátlan szabadságot jelentő vállalkozói életbe.

Második lépésként a fentiek alapján meghatározunk egy idősávot, ahol a céltól visszafelé megtervezzük az odavezető utat.

Ütemtervet dolgozunk ki, és ehhez feladatokat, majd határidőket rendelünk. Minden egyeztetés után vállalásokkal térsz haza, miközben folyamatosan segítelek és fogom a kezed. Ezáltal nagyobb sikerélményt tehetsz zsebre, mint amit egyedül tudnál elérni.

Néhány terület, amiben segíteni tudok

Elmerülünk a gondolataidban, átnézzük a meglévő stratégiádat és ha nélkülözhetetlen, akkor új üzleti tervet dolgozunk ki.

Megalkotunk egy üzleti irányítópultot, ahol az egyes területeknek, pl.: munkaidő befektetésed, bevételed illetve költséged jelzőszámait vizsgáljuk munkamenetenként. (pl.: feladatgazdálkodásod, mennyibe kerül egy munkaórád, mit tartalmaz az eladási árad)

Beazonosítjuk azon feladatokat, amiket jelenleg te végzel, és végig nézzük, hogy ezeket valóban neked szükséges feltétlenül elvégezni. Közben megalkotunk egy “Kiszervezési tabellát”.

Folyamatosan figyeljük, hogy azzal foglalkozol-e, amivel a legfontosabb, hogy elérd a kitűzött részcélokat. Az egész mentorálási folyamat során állandóan ötletekkel és javaslatokkal látlak el, hogy mikor mit csinálj, ha megtorpannál.

Segítek az egyes feladatokat egy általánosítható folyamattá formálni, amit akár külsős alvállalkozóidnak ki tudsz szervezni, és számon kérhetően képes leszel behajtani az elvárt eredményeket. Felszabaduló idődben képes leszel sokkal nagyobb hatékonyságú (magasabb profittal bíró) feladatra koncentrálni.

Átnézzük, hogy milyen időrendben, milyen produktivitással tudsz dolgozni, és javítunk, amin szükséges.

Átvilágítjuk a marketingedet, átnézzük a értékesítési folyamataidat, megvizsgáljuk az ügyfélszerzést, ügyfélkezelést, és az ügyfélélményt. Mindenre mérőszámokat vezetünk be, amik alapján értékeljük az üzleted fejlődését.

Rendszereket építünk, amitől a céged hatékonyabban működik majd és amivel az adminisztrációd, az ügyfélszerzésed, és számos kiszervezett munkafolyamatod önjáró is lehet.

Felkészítelek csapatot vezetni, céges kultúrát megalkotni, feladatokat kiszervezni és elvárni azok teljesítését, szervezeti célokat kitűzni, munkatársaiddal megfelelően kommunikálni, értékelni a teljesítményüket, új kollégákat kiválasztani és a cudarul teljesítőktől megválni.

Ezen kívül még rengeteg témát járunk körbe.

Úgy gondolom, hogy mivel minden élsportolónak van egy edzője a háttérben, ezek alapján a legtöbb vállalkozónak is elkelne egy tudatos mentor, hogy úton tartsa. Én rád sportolóként fogok tekinteni, akinek számít minden bezsebelt jutalom, ami gyümölcsözővé tesz egyben téged és a vállalkozásod.

 

Egy olyan mentor (edző) vagyok, aki stratégiát alkot az előtted álló útra. Számonkér és elvárja, hogy az ehhez vezető lépéseket megtedd. Látni fogom az erősségeidet és egyben a gyengeségeidet, mert az a célom, hogy átszakítsd a kitűzött célban lévő kifeszített szalagot, amit közös munkánk elején meghatároztunk.

Jelentkezz az ingyenes mentor félórára!

Scroll to Top